032828

Tanfolyamok helyszínei

Elméleti oktatások a Mazsola-Jogsitanoda irodáiban:

- Budaörs, Budapesti út 47. - Telefon: +36 23 440 863
- Budapest, XII. kerület Nagyenyed u. 11. - Telefon: +36 1 951 8305
- Budapest, XI. kerület Villányi u. 8. - Telefon: +36 1 209 2458
- Bálint Márton általános és közép iskola.2045 Törökbálint Óvoda u.6

Gyakorlati oktatás:

- TF uszoda - Budapest XII.kerület Alkotás u. 44.
- Budaörsi uszoda - 2040 Budaörs, Hársfa u. 6.
- Érdi Tanuszoda - 2030, Gárdonyi Géza u. 1/b.
- Sportház uszoda - 1112 Budapest, Kánai u. 2.
- Törökbálint Sportközpont, 2045 Óvoda u. 6.

 

Tanfolyamok

SZABADTÜDŐS BÚVÁR
A szabadtüdös merülések alkalmával a búvár a kisebb mélységek világát fedezheti fel. A légzökészülék nélküli merülések javítják fizikai kondíciónkat, vízbiztonságunkat és merülési technikánkat. A légzöcsö rendszeres használata segíti a helyes légzéstechnika elsajátítását.

GYERMEKBÚVÁR
Minden 8-10 év közötti gyermek, aki tud úszni, jó a vízbiztonsága, s a szülei (gondviselői) hozzájárulnak, UEF Gyermek búvár tanfolyamot végezhet. Ez a minősítés kizárólag búvároktatóval vagy merülésvezetővel végrehajtott uszodai merülésekre jogosít, maximum 3 m mélységig.

HALADÓ GYERMEK BÚVÁR
Azok a 10-12 év közötti gyermekek, akik már természetes vizekben is szeretnének búvárkodni, jelentkezhetnek a UEF Haladó Gyermek búvár tanfolyamra. (Az úszástudás, a jó vízbiztonság és a szülői hozzájárulás itt is szükséges.) Ez a minősítés már nyílt vízi merülésekre is jogosít, oktató vagy merülésvezető kíséretében, maximum 5 m mélységig.

GYERMEK BÚVÁR
A gyermekek képzésének legmagasabb szintje a Junior nyílt vízi búvár tanfolyam. Ide várunk minden 12. életévét betöltött, jól úszó és jó vízbiztonsággal rendelkező gyermeket. Ez a tanfolyam megegyezik a UEF Nyílt vízi búvár minősítés megszerzésére irányuló oktatással, azzal a különbséggel, hogy a minősítést megszerzett gyermek csak oktatóval vagy merülésvezetővel merülhet, legfeljebb 10 méter mélységig.

NYÍLT VÍZI BÚVÁR
UEF Nyílt vízi búvár tanfolyamon részt vehet az a legalább 14. életévét betöltött személy – kiskorú esetében szülöi, gondviselöi írásbeli nyilatkozat szükséges – aki búvárkodásra szellemileg és egészségügyileg alkalmas, úszni tud, vízbiztonsággal rendelkezik, a vizet és a természetet kedveli, és az oktatás feltételeit tudomásul veszi. A tanfolyam elméleti oktatásból, uszodai alap búvárképzésböl és legalább 4 nyílt vízi merülésböl áll. A tanfolyam résztvevöi az elméleti ismeretek elsajátításáról írásbeli vizsga keretében, gyakorlati felkészültségükröl maximum 10 méter mélységü, nyílt vízben végrehajtott gyakorlati vizsga keretében adnak számot. A UEF Nyílt vízi búvár tanfolyamot eredményesen elvégzett személy olyan alapfokú búvárismeretekkel rendelkezö búvár lesz, aki képes a gyakorlati képzési körülményeinek megfelelö nyílt vízben, búvárvezető vagy oktató minösítésü búvárral legfeljebb 18 méteres mélységig dekompresszió nélküli merülést megtervezni és végrehajtani. Ismernie kell az adott mélységtartományban a búvárt veszélyeztetö jelenségeket, valamint tudnia kell önmagát és társát menteni. A UEF Nyílt vízi búvár merülésvezetö vagy búvároktató kíséretében legfeljebb 18 méter mélységig hajthat végre nyílt vízi, dekompresszió nélküli merülést.

HALADÓ NYÍLT VÍZI BÚVÁR
A UEF Nyílt vízi búvár miután merülési gyakorlatot szerzett, – amit a merülésnyilvántartó könyvébe bejegyzett és igazolt merülésekkel tanúsít – UEF Haladó nyílt vízi búvár tanfolyamon vehet részt. Ehhez legalább 20 db nyílt vízi merüléssel kell rendelkeznie a jelentkezönek. A Haladó nyílt vízi búvártanfolyam résztvevöi felfrissítik a Nyílt vízi búvártanfolyamon tanultakat, megismerkednek a hajós-, az éjszakai-, az áramlás- és a roncsok körüli merülésekkel, továbbá a müszeres búvártájékozódással. A hallgatók szélesítik ön- és társmentési ismereteiket. A tanfolyam elméleti-, uszodai oktatásból és legalább 4 db nyílt vízi merülésböl áll, melynek végén a hallgatók elméleti és gyakorlati vizsgát tesznek. Maximális merülési mélység: azonos minösítésü merülöpárral 30 m, búvároktató vagy merülésvezetö kíséretében 30 m.

 

 

MENTŐBÚVÁR VEZETŐ BŰVÁR

 

 

 

MERÜLÉSVEZETŐ
A merülésvezetök oktatásában a legszélesebb körü búvárismeretek elsajátításán túl, az irányításuk mellett búvárkodók biztonságának megteremtése, hibáik felismerése és kijavítása kapja a legnagyobb hangsúlyt.

 

 

 

 

 

Speciális tanfolymok

Specialitás tanfolyamokra a Haladó nyílt vízi búvár (Advanced Open Water Diver) illetve a Mentöbúvár (Rescue Diver) minösítés megszerzése után lehet jelentkezni. A specialitás minösítések megszerzése további lehetöségeket nyújt a víz altti világ felfedezéséhez, különleges búvárélmények és tapasztalatok gyüj- téséhez.

MÉLYMERÜLŐ BÚVÁR


SZÁRAZRUHÁS BÚVÁR


ÉJSZAKAI BÚVÁR


RONCSBÚVÁR


JÉG ALÁ MERÜLŐ BÚVÁR


NITROX BÚVÁR


FOTÓS BÚVÁR